Kateřina Živná si po dlouhé pauze opět zazávodila na lodi třídy Optimist

05.07.2015 23:14

4.-5. července 2015 se naše 10-letá juniorská jachtařka Kateřina Živná po několikaměsíční pauze na 2 dny vrátila k závodění na plachetnici třídy Optimist. Zúčastnila se nominační regaty Selezione zonale Optimist 2015 - zona XIV, kterou pořádal náš partnerský italský klub Circolo Vela Arco na severní části Gardského jezera v autonomní provincii Trentino. Závodu se zúčastnilo 106 dětí, které závodily ve 2 věkových kategoriích: cadetti (do 12 let, 56 dětí) - v této kategorii závodila i naše Katka) a juniores (nad 12 let, 50 dětí). 

První den se závodilo v poněkud nestabilním slabém jihozápadním větru do 12 uzlů a odjely se 2 rozjížďky. Druhý den přišla z jihu klasická Ora do 16 uzlů, která pěkně rozvlnila hladinu jezera a ve které se odjely další 3 pěkné cca 3/4hodinové rozjížďky. Kačce se dařilo lépe v silnějším větru a hlavně díky posledním 2 vydařeným rozjížďkám se jí podařilo umístit na celkovém 27 místě (z 56), tedy v první polovině startovního pole. 

V nominačním žebříčku (i když o nominaci na mistrovství Itálie nebojuje) nyní po 2 závodech, z nichž 1. se nezúčastnila, je nyní v kategorii mladších (cadetti) na 39. místě. Těžiště přípravy má Kateřina v letošní sezóně zaměřené na lodní třídu O´pen BIC, ale v plánu má i účast na několika italských závodech s optimisty, které se budou konat na našem jezeře nebo v blízkém okolí.

-ZiB-

    

 

     

Zpět